Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Децата от УНГ отделението в ИСУЛ с подаръци от Дядо Коледа

OFFNews 14 декември 2021 в 12:52 1147 0

Снимка УМБАЛ "Царица Йоана-ИСУЛ"

Тази година Дядо Коледа подрани в Детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и остави три чувала с подаръци под елхата, съобщиха от болницата.

В ролята на Добрия старец влезе столичанката Розалина Йорданова. Впечатлена от разказите за малките пациенти на своята приятелка – Рени Наполеонова – старша сестра на отделението, жената спонтанно решила да ги изненада. И така се появили три торби с играчки, които ще направят престоя в болницата на малките пациенти и на техните родители, по-забавен.

Това не е първият път, в който сестра Наполеонова влиза в ролята на добрата фея. По време на първата вълна на пандемията, когато заради спрения планов прием детското УНГ отделение е празно, тя успява набързо да организира персонала. Така дълго планираният освежителен ремонт, който заради вечно запълнените легла и заради липсата на финансови средства, все се бави, става факт.

Старша медицинска сестра Рени Наполеонова

„Резултатът е, че нашите дечица се чувстват толкова добре тук, че понякога не искат да си ходят. Те възприемат отделението като някой от центровете за игра, които са посещавали преди да се разболеят. А какво по-хубаво от това!“, разказва Рени Наполеонова. И добавя, че според нея, хората не бива само да чакат промяната и да се оплакват, а сами да я предизвикват.

Доброто отношение на целия персонал не остава неоценено и от родителите. Преди известно време майка-художничка буквално преобразява с четка и бои една от стаите, в които се настаняват малките пациенти.

Рисунките в коридора на отделението пък са дело на дъщерята на президента Желю Желев, чието детенце също е било сред лекуваните от доц. Цоло Цолов, началник на детското УНГ отделение в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews