Безплатни прегледи за псориазис във ВМА

OFFNews 28 октомври 2019 в 10:40 1672 0

Снимка ВМА

Дерматолозите от ВМА се включват в кампанията по повод Световния ден за борба с псориазиса и ще преглеждат безплатно пациенти със съмнение за това заболяване. Не се изисква направление от личния лекар, съобщиха от болницата.

Консултациите ще се проведат на 29 октомври, от 9 до 12 часа, в кабинет 218, който се намира на втория етаж в поликлиниката на ВМА. За целта е необходимо предварително записване на телефони 02/ 92 25 002 и 02/ 92 26 181, между 8 и 14 часа.

Кампании ще има и в Плевен и Стара Загора.

В рамките на отбелязването на Световния ден за борба с псориазиса, пациентите ще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в клиниката на ВМА, която е Национален център за борба с псориазиса.

По думите на специалистите основен рисков фактор за появата на това заболяване е стресът. Употребата на определен вид медикаменти също може да е предпоставка. 

Дерматолозите напомнят, че заболяването има епизоди на обостряне. Освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва до самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови