Астра Зенека с изявление: Ваксината не създава повишен риск от емболия

OFFNews Последна промяна на 14 март 2021 в 11:50 2065 0

Анализ на нашите данни за безопасност, направен въз основа на приложени над 17 милиона дози от ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-"Астра Зенека", не показва повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения, се казва в изявление на компанията.

Всъщност съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-"Астра Зенека" не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население, заявяват от компанията.

В изявлението се казва още, че в клиничните проучвания няма тенденции или случаи на белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или събития, които биха били свързани с тромбоцитопения.

Внимателният преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава и "Астра Зенека" има ангажимента да споделя тази информация незабавно, категорични са от компанията.

Обръщаме внимание също така, че Европейската агенция за лекарствата е изискала оценка за събития, свързани с тромбоцитопения, от други производители на ваксини срещу COVID-19 (съгласно комуникация от 11 март), допълват от "Астра Зенека".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X