10% ръст на желаещите да се ваксинират в столичните молове

Над 1500 дози срещу COVID-19 са поставени през уикенда в „зелените коридори“, организирани от Столична община.

OFFNews 23 август 2021 в 11:46 1169 0

1563 ваксини срещу COVID-19 са поставени през почивните дни в „зелените коридори“, организирани от Столична община. В сравнение с предишния уикенд, когато бяха 1466, се наблюдава ръст с около 10%.

 Общо от началото на кампанията през уикендите са поставени над 16 500 дози.

През този уикенд имунизация се извършваше в шест изнесени кабинета – от 09:00 до 16:00 ч. в Културния дом в кв. "Дружба", а от 13:00 до 18:00 часа в пет търговски коплекса – в The Mall, "България Мол", "Парадайс център", "Сердика център" и "Ринг Мол".

Във всички пунктове ваксинацията се извършва от медицински екипи от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилни болници, а осигуряването на ваксините е с помощта на Столичната РЗИ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.

В работни дни желаещите имат възможност да се имунизират в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени над 15 500 дози. Продължава и инициативата на Столична община за извършване на имунизация на място при предварителна заявка от предприятия и фирми. 

Столичната община започна и нова кампания за насърчаване на имунизацията, по идея на кмета София Йорданка Фандъкова. Предоставя се информация за гражданите чрез брошура, изготвена от експерти. В нея има и полезно съдържание за пунктовете на общината за ваксиниране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови