10 великолепни продукта за жените над 40

OFFNews 04 септември 2019 в 11:10 5082 0

Снимка Pixabay

Наричат ги продукти с подмладяващ ефект, но всъщност те помагат на организма да забави процесите на стареене. За жените над 40 са добър начин за поддържане във форма.

Авокадо

Този плод съдържа големи количества витамин Е и антиоксиданти, които подобряват състоянието на кожата и косата. Авокадото е богато и на фолиева киселина, която стимулира регенерацията на кожните клетки.

Броколи

Великолепен източник на антиоксиданти (витамин С, бета-каротин), които осигуряват добрия вид на кожата, ноктите и косата.

Канела

Добавена я в закуската с мюсли сутрин или в топлата напитка – поддържа енергията през деня.

Черен шоколад

Шоколадът, който съдържа над 70% какао, подобрява храносмилането, придава добър цвят на кожата и блясък на косата.

Червено грозде и цветно зеле

Плодовете с виолетов цвят насищат организма с полифеноли. Един от ефектите им е предотвратяването на бръчките.

Фасул

Съдържа големи количества протеини, които са незаменими като „храна за младост“. Освен това бобовите култури нормализират хормоналния фон и увеличават съдържанието на желязо в кръвта.

Чесън

Благодарение на чесъна се подобрява циркулацията на кръвта, което помага на организма по-бързо да извежда токсините и предотвратява образуването на целулит.

Аспержи

Още един продукт за борба с целулита. Аспержите стимулират кръвообращението и ускоряват процеса на извеждане на токсините, които причиняват целулита, от организма.

Мляко

Колкото по-близо сме до 50-те, толкова по-осезателно намалява мускулната ни маса. Редовната консумация на мляко забавя неприятния процес, който се асоциира със стареенето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!