Жана Тодорова: Колективът ни може да направи чудеса на европейското

OFFNews 18 август 2021 в 10:38 2183 0

Снимка Българска федерация по волейбол

Женският национален отбор по волейбол започва днес, 18 август, своя поход към европейска слава с един от най-стабилните стълбове в състава – либерото Жана Тодорова. 24-годишната пловдичанка е неизменна част от тима през последните години и пред родна публика ще гарантира стабилност в посрещането.

Българските “лъвици” са в група В с отборите на Полша, Германия, Чехия, Испания и Гърция. България е сред домакините на Евроволей 2021, а мачовете у нас ще се играят в зала "Колодрума" в Пловдив. Първата ни среща е с Гърция тази вечер от 20:30 часа. Напред продължават първите четири отбора от групата и затова е важно днес момичетата на селекционера Иван Петков да стартират с победа.

“От една година тренирам, за да съм подготвена за европейското. За мен е много специално чувството, че ще е в моя роден град - Пловдив. В последните 4-5 години с Марица съм играла неизменно в зала “Колодрума”. Усещала съм как с подкрепата на публиката съм надскачала възможностите си. Уверена съм, че и останалите момичета ще почувстват тази специална атмосфера. В отбора се завърнаха доста от опитните състезателки, които са световни имена, и мисля, че сме много силен отбор. С колектив може да направим чудеса”, казва Жана Тодорова пред "Спортната джунгла".

Кои са най-сериозните ни съперници в групата, който ще спечели титлата - вижте какво още каза Жана Тодорова във видеото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови