Волейболистките ни записаха поредна тежка загуба

OFFNews Последна промяна на 31 май 2019 в 10:18 1394 0

Женският национален отбор на България по волейбол загуби 0:3 (18:25, 23:25, 18:25) шестия си мач от Волейболната лига на нациите и последен от група 8 на турнира в Апелдоорн.

България започна освободено и с настроение, на моменти игра вдъхновено, но Бразилия пречупи отбора ни с мощна атака и по-висока класа. Най-резултатна в мача бе Паула с 18 точки, следвана от Гергана Димитрова с 15, Мара с 12 и Светлана Чаушева с 10.

През следващата седмица момичетата на Иван Петков ще играят на турнира в група 11 в Тайланд срещу домакините, Доминиканската република и Турция.

Селекционерът на България Иван Петков анализира тежката загуба. Той смята, че отборът ни няма увереност и във важни моменти прави грешки, но въпреки това той вярва, че се върви по правилния път.

"Проблемът и срещу Бразилия продължи – нямаме увереност, а това ни мъчи от началото на лигата. За разлика от миналите два мача тук, този го загубихме още в съблекалнята. Още там усетих, че момичетата не са готови. Не всички, разбира се. Не фаворизирам никоя от тях, но вижте в последните три мача играта на Гергана Димитрова, колко израстна в сравнение с турнира в Русе. И не само тя - добри включвания направи и Силвана Чаушева, а това ме радва.

Последните три срещи не бяха добри за Мирослава Паскова, но преди това тя показа високо ниво. Лора Кипитова вече започва да си връща увереността, а с Петя Баракова правят добра конкуренция. Но във важни моменти правим една, втора грешка. Елементарни грешки, които в един момент натежават. Никой не си представяше, че можем да загубим 6 срещи, всеки вярва в позитивното. Но ако ме е било страх, никога нямаше да се хвана.

Предстоят още три турнира и надеждите са, че ще останем във Волейболната лига на нациите. Това е най-важното, за да можем догодина пак да продължаваме да трупаме опит. Това е Лигата – трудни мачове, тежки пътувани, много лишения. Но това калява и ни трябва. За първи път сме в турнира и се вижда, че ни трябват много неща.

Но аз прекалено много вярвам в моите идеи и в това, че пътят е правилен. Треньорът на бразилците ми каза след края, че отборът ни играе със страхотна идея и прави неща, които все още поради възрастта на състезателите трудно ни се получават. Каза ми, че е възхитен от това, което вижда", коментира Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови