Волейболистките ни обърнаха Канада и се класираха за следващата фаза на Световното

OFFNews 04 октомври 2018 в 10:05 2288 0

Снимка sportal.bg

Женският национален отбор по волейбол се класира за следващата фаза на световното първенство в Япония, след като победиха Канада с 3:1 гейма.

Момичетата на селекционера Иван Петков тръгнаха трудно в мача, но след това успяха да обърнат резултата в своя полза и да затворят двубоя с 3:1 (23:25, 27:25, 25:21, 25:21). Така тимът ни намери място сред най-добрите 16 отбора в света.

Така нашите момичета завършиха на 4-о място в крайното класиране в групата с 2 победи, 3 загуби и 6 точки и продължават напред в следващата фаза на Мондиал 2018, заедно с олимпийския шампион Китай, непобедения до момента тим на Италия и коравата Турция.

Четирите тима ще се слеят в Група F, мачовете от която ще се играят в Осака, с първите 4 отбора от Група С - действащия световен шампион САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан, като ще играят помежду си.

Отборите влизат във втората фаза на първенството с абсолютно всички показатели от първата - победи, загуби, точки, геймово и точково съотношение.

Утре и в събота (5 и 6 октомври) са почивни дни, а срещите от втората фаза започват в неделя (7 октомври) като точната програма ще стане ясно по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови