Волейболистите ни с първа загуба на Евро 2019

OFFNews 17 септември 2019 в 00:19 2212 0

Националите ни по волейбол загубиха очаквано от домакина Франция с 0:3 (19:25, 21:25, 14:25) в четвъртия си си мач от предварителна група А на европейското първенство 2019, който се игра в зала “Сюд Дьо Франс Арена” в Монпелие.

С това родните представители отбелязаха първа загуба в груповата фаза и заемат трето място във временното класиране на групата, с три победи, едно поражение и 9 точки. Тимът на Франция записа четвърти пореден успех, като е първенец в групата с 12 точки.

Домакините стартираха в мача без голямата си звезда Ървин Нгапет, но въпреки отсъствието му наложиха волята си в три гейма. Домакините превъзхождаха българските волейболисти в повечето елементи на мача, а страхотни действие на диригенския пост, особено в третата част показа разпределителя Бенжамен Тонюти.

От своя страна националите ни не можаха да покажат потенциала си, като нямаха ден и не успяха да се противопоставят истински на домакините.

И в трите гейма на мача тимът на Франция взимаше аванс, поддържаше го докрай и не позволи реална съпротива на родните представители, като записа чиста победа, а с това направи важна стъпка към първото място в крайното класиране на групата.

Най-резултатен бе Цветан Соколов с 10 точки, като бе единственият с двуцифрен актив. 8 точки добави Тодор Скримов (2 аса, 1 блокада). За Франция Жулиен Линеел бе над всички с 18 точки (2 аса, 1 блокада), с 16 се отчете Стефан Бойер (1 ас, 2 блокади).

На 17 септември (вторник) "лъвовете" се изправят срещу Италия, в 21:45 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови