Валери Симеонов: И в Ибиса става тихо след 12 часа

OFFNews - Бургас 14 август 2017 в 16:06 25108 5

Снимка OFFNews

Нощната тишина трябва да се спазва в нашите курорти, обяви на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, след акциите в Слънчев бряг. За пример, той посочи Ибиса и Майорка, където, според него, също се спазвала тишина след полунощ.

Той бе категоричен, че няма фиксация в най-големия комплекс у нас. Проверки се извършвали навсякъде. За пример, посочи Созопол, където има завишение на оплакванията за висок шум от нощни заведения. Едно от тях ползвало с протекцията на кмета на морския рад.

Преди пресконференцията, Симеонов излъчи аудиозаписи на оплаквания от хора от Несебър и Царево за шума от заведенията. Телефонните обаждания били записани от горещия телефон в кабинета му. Добави, че затворени заради шума заведения имало и във Варна и региона, но никъде не се е чуло за това. 

За проверките в Слънчев бряг той посочи, че след двудневните акции, снощи не е имало нито едно оплакване за шума и затова те ще продължат.

В „Оксижен“ иззехме три комплекта за озвучаване, най-вероятно тази нощ ще изземем четвърти, каза Валери Симеонов.

А за акцията в „Бедрум“ поясни, че са спрели музиката веднъж, но не са го направили втори път, защото е можело напрежението да ескалира.

Не е работа на вицепремиера да ходи по проверки, но очевидно има натрупани с години нарушения, усещане на ненаказаност у тези собственици на заведения, затова задавам модела на институциите, по който трябва да се работи, поясни Валери Симеонов. Виковете "Оставка" той обясни, че приема нормално, след като спира забавлението на хора, които са платили за вход, за паркинг, за питиета. Подчерта, че откритите заведения нямат право по закон да пускат музика след 23 ч. И поясни, че е редно хората, които се занимават с този бизнес, визирайки DJ Станчо, да са запознати с правилата.

Законът е над всички, включително и над DJ Станчо“, каза Симеонов.

Валери Симеонов добави, е има резултат от масираните проверки по курортите. Имало заведения, чиито оборот е скочил с 1000% след контрола. За „Бедрум“ и „Какао“ този процент бил 85 и 64. С 1/3 пък били се увеличили заявленията за регистрация на заведения, което било знак, е много от тях излизат от сивия сектор.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

3

Black Hex

14.08 2017 в 17:00

Споко. Като ги "набере" от дискотеките ще вдигнат пенсиите. Обаче може да купят преди това 16-та ръка F-ки да авиацията и пак да не останат за пенсии... Пречи ни международното положение, трябва да се въоръжаваме. Руснаците утре ще ни нападнат и няма да има никакви пенсии. Въпреки, че в Крим не била така, плащали им редовното пенсиите.