Данъчните установиха, че няма нарушения за такса Празен стол. Глобата ще е от КЗП

OFFNews - Бургас 10 август 2017 в 13:59 14039 3

Бележката с начислена "такса стол"

Няма нарушения при проверката на созополското заведение, което начисли „такса стол“ на свои клиенти, категорични са от НАП – Бургас. Още вчера те са били на място и са извършили своята проверка. От фискална гледна точка, всичко е изрядно, уточни говорителят на приходната агенция в морския град Христо Узунов.

„Таксата стол“ също е отчетена и във фискалната памет на устройството. А бележката, която бе публикувана във Фейсбук, е междинна сметка, не окончателен бон, поясни Узунов. Въпросният ресторант е от тези, на които данъчните налагат постоянен контрол, защото са посещавани.

Нарушения са открити при проверката на КЗП. От институцията ще санкционират созополския ресторант Miloz Fish & Grill. Причината е, че се начислява такса за нещо, което реално не присъства в менюто.

Пред OFFNews, управителят на заведението Тони Матеев се оправда, че компанията, която е посетила ресторанта на 4 август вечерта, е резервирала маса за десет души, а са отишли шест и не са предупредили, че няма да заемат останалите места. Неговата теза е, че туристите са се държали грубо, а времето, събота вечер, е било пиково и не са им достигали места в заведението. Подчерта, че практиката била европейска, а той е прилагал за първи път. Заяви, че е било продиктувано от афект. „Такса стол“, все пак, не била платена. На въпрос защо не е преместил клиентите на по-малка маса, след като не са заели голямата, каза, че било неприятно да се извършва подобно нещо, когато човек се храни. Съгласява се, обаче, че вместо това да ги таксува, е по-грубо.

Самите туристи са на обратното мнение – че още в началото са предупредили, че ще са по-малко от заявеното и всъщност те са попаднали на грубо отношение.

Абсурдната ситуация провокира дори яростта на премиера, който нареди на Министерството на туризма също да извършат проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

3

Black Hex

10.08 2017 в 15:24

Но не съвсем и не навсякъде.
Голяма трагедия е.

10538

2

Black Hex

10.08 2017 в 15:22

Всичко е законно.
Даже часът вече съвпада с нашата часова зона.

10538

1

Black Hex

10.08 2017 в 15:21

Тази гротеска взе вече силно да досажда. Напомня ми на този виц:
Един човек отишъл да си купи баничка. Подал 1 лев, обаче продавача му казал
- Баничките от днес са по 2 лв.
- Как 2 лева бе, до вчера бяха по един.
- Бяха, обаче от днеска са по 2 лева – един лев за баничката и един за Бойко Борисов.
На другия ден човека пак отишъл за си купи баничка и подал 2 лева.
Продавача му върнал един лев, а човека с изненада попитал:
- Да не са намалили цената ?
-Не, отговорил продавача, днес няма банички.


 
X

Какво трябва да знаем за коклюша