Сензационната шампионка от US Open: Искам да изградя собствено име

OFFNews 08 септември 2019 в 11:27 3061 0

19-годишната Бианка Андрееску стана първата канадка с титла от Големия шлем и първата дебютантка в основната схема на US Open, стигала до трофея. Тийнейджърката преодоля на финала 6-кратната шампионка Серина Уилямс в два сета - 6:3, 7:5.

Успехът обаче далеч не дойде лесно, като младата състезателка трябваше да се бори не само с 23-кратната носителка на титли от Големия шлем, но и с феновете на "Артър Аш", коит в по-голямата си част стояха зад Серина.

"Опитвах се да блокирам шума. Почти не можех да чувам мислите си. Беше много, много шумно. Предполагам, че това прави турнира толкова специален. Сигурна съм, че за всички американци е приятно да са на корта. Чух и много други хора, които подкрепяха мен, така че съм щастлива от този факт.

Със сигурност обаче не беше лесно, особено, когато тя започна да се връща във втория сет. Беше очаквано. Тя е шампион. Това правят шампионите. Трудно е да се абстрахираш от всичко, но мисля, че свърших добра работа. Във втория сет се появиха някои съмнения в главата ми, тъй като я бях виждала да обръща от 0:5, 1:5, 2:5. Казах си да продължавам да се придържам към тактиката си. Тя започна да играе по-добре. Смятам, че и публиката ѝ помогна много.

Вижте тази публикация в Instagram.

no limits

Публикация, споделена от Bianca (@biancaandreescu_) на

Има някои прилики между нас. Предпочитаме да приключваме бързо точките с агресивната си игра. Да използваме сервиса си като наше предимство. Борим се много, много здраво.

В същото време обаче се опитвам да изградя свое собствено име. Знам, че имам по-различен стил от останалите състезателки в Тура в момента. Това работи много, много добре за мен. Носи ми предимство. Искам да продължавам да се подобрявам.

Това не бе единственият случай, в който си представях да играя на финал срещу Серина Уилямс. Лудост е. Мечтая за този момент от много време. Както казах няколко месеца, след като спечелих Orange Bowl, наистина вярвах, че мога да стигна до това ниво. От тогава си представях този момент всеки ден. Да се превърне в реалност е просто лудост. Явно това да си визуализираш често мечтата наистина работи", каза Андрееску в интервюто си на корта след феноменалния успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови