Мъжът на Серина се нахвърли на журналист от New York Times

OFFNews 18 септември 2018 в 13:49 2856 0

Мъжът на Серина Уилямс Алексис Оханян се включи задочно в дискусията, която половинката му разпали по време на финала на Откритото първенство на САЩ.

Тогава Серина влезе в дискусия с рефера Карлос Рамос, тъй като не беше съгласна с наложено ѝ наказание. Серина загуби мача, а след това заяви, че съдията я е наказал само защото е жена, докато на мъжете всичко било позволено.

Журналистът от "Ню Йорк Таймс" Кристофър Клейри събра данни за наказанията на мъжете и жените в Големия шлем между 1998 и 2018 година. Оказва се, че като цяло мъжете са повече наказвани. Жените водят само в два показателя - наказания за подсказване и неявяване на пресконференция след мач.

Алексис Оханян предлага друг анализ на цифрите - от 3440 случаи на нецензурни думи на корта, мъжете са били глобявани 344 пъти, което е около 10 процента. При дамите глобите са 140 от 700 или 20 процента. Следователно според Оханян Серина е права - има двоен стандарт.

Той настоява за извинение за публикуваната едва ли не лъжлива новина от автора и изданието. В заключение той предлага да финансира изследване, което задълбочено да изследва проблема.

Кристофър Клейри е дългогодишен журналист в NY Times, като е отразявал 15 олимпиади и 5 световни първенства по футбол, а на турнирите от Големия шлем работи от 1990 година досега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови