Фенове на Ноле в Мелбърн се хванаха на хоро, извадиха акордеони, гърми Весна Змиянац и скандирания за Косово

OFFNews 10 януари 2022 в 11:48 4522 0

През полюсни емоции преминават феновете на Новак Джокович от сръбската диаспора в Австралия, които го подкрепят в последните пет дни след задържането му център за настаняване на имигранти заради проблем с визата.

Сърбинът спечели съдебното дело срещу анулирането й, но това не означава все още, че ще участва на Откритото първенство на Австралия.

Пак арестуват Джокович?

Новината за изхода от делото накара привържениците му да избухнат в бурна радост.

Пред офиса на адвокатите му, където се предполага, че Ноле се намира, се изви хоро, младежи извадиха акордеони, а множеството запя песента на Весна Змиянац “Idem preko zemlje Srbije”. Чуваха се и скандирания “Свобода за Ноле”, като не липсваха и политически украсени лозунги за Косово. Малцина носеха предпазни маски или спазваха някакви противоепидемични мерки. Към 10,44 местно време от сградата излезе автомобил със затъмнение стъкла и присъстващите решиха, че вътре е Джокович и започнаха да скандират името му.

Хората са доста объркани от противоречивите информации. По-рано през деня семейството на Ноле в Белград разпространи информация, че той отново е бил арестуван, което намали ентусиазма на празнуващите. Впоследствие това беше опровергано от австралийските медии, които се позоваха на източници от правителството, и радостта на хората се възвърна в очакване на финалното решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!