Второ обвинение за бившия шеф на "Напоителни системи"

OFFNews Последна промяна на 09 август 2017 в 11:55 17228 0

Бившият изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД – Ивайло Първанов, е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата. 

Той е обвинен за това, че на 26.05.2016 г. в Пазарджик е направил опит да принуди управителя на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница да извърши нещо противно на волята й – да въздейства като убеди председателя и членове на комисия, определени с нейна заповед, да приемат извършени строително-монтажни работи като подпишат протокол образец 19, на следните обекти: кантон „Варвара-1“,; воднотехническо съоръжение „Бент Лесичово“ и прилежащ към него кантон и кантон „Гелеменово“, въпреки че същите не са извършени, като за това употребил заплашване (с уволнение). Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини. 

Това е второ обвинение за Ивайло Първанов. На 31.03.2017 г. СЗА - СГП го привлече като обвиняем заедно със Стайко Ганчев и за извършени стопански престъпления, от които за държавното дружество са настъпили щети в общ размер на около 963 000 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови