ВАдС въстана срещу изказването на Борисов, че мутрите са си вкарали адвокати в НС

OFFNews 26 април 2021 в 15:20 1618 0

Висшият адвокатски съвет осъди остро изказването на премиера в оставка Бойко Борисов, че мутрите са си вкарали адвокати в парламента. То бе направено при връщането на мандата за съставяне на правителство.

От ВАдС напомнят, че това не първото подобно изказване от страна на Борисов и други висши държавни чиновници срещу адвокатите. А това е недопустимо. Такива изказвания са неприемливи в една европейска и правова държава, в която висшите държавници следва да зачитат върховенството на правото, правовия ред и правата на човека, смятат от съвета.

Подобно отношение не само към адвокатурата, а и към парламента и неговите представители, показва неуважение към принципите на Конституцията и закона, категорични са от адвокатурата.

"Наличието на повече адвокати в парламента и като цяло на повече народни представители юристи е предпоставка за по-добро и по-качествено законодателство, с по-малко промени, приемани без обществено обсъждане и без надлежна оценка за въздействие, често през преходни и заключителни разпоредби", пишат още от Висшия адвокатски съвет.

И напомня, че отъждествяването на адвоката с неговия клиент е абсолютно недопустимо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !