Тръгна делото за убийството на съветничката от Велинград Екатерина Каферинова

Диана Варникова 03 юли 2023 в 19:08 1993 0

Снимка Авторката

С изслушване на свидетели, близки на удушената общинска съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, днес в пазарджишкия Окръжен съд тръгна делото за убийството й. Обвиняем е нейният бивш приятел и партньор Минко Столарски.

73-годишният мъж заяви пред магистратите, че е искал само да я накара да млъкне, след като между двамата се разразил скандал за пари. Стиснал я за гушата и не очаквал, че е станало непоправимото.

"Не исках да я убивам. Всичко стана спонтанно и без умисъл", призна пенсионерът в съдебната зала. Трагедията разтърси миналото лято курортния град Велинград, след като навръх рождения й ден 28 август дългогодишната общинска съветничка от БЗНС Екатерина Каферинова бе намерена мъртва в дома си. За смъртта й бе заподозрян и обвинен 73-годишният Минко Столарски, който сам повикал полицейските служители след обаждане на телефон 112. Той призна, че я стиснал за гушата, след като отправила обиди към него и заявила, че няма да му върне парите, които той й бил дал, за да направи минерален плаж до къщата си в квартал „Каменица“ в курортното градче.

Столарски твърдеше, че плажът бил построен с част от неговите пари и затова имал претенции към приятелката си да го включи като съдружник във фирмата си. Освен това той настоявал тя да му прехвърли една втора част от имот в квартал „Чепино“, но Каферинова не се съгласила. Тогава двамата се спречкали и тя се разкрещяла гостът й да си тръгне. Той я хванал за гушата и паднали на пода, не осъзнавайки, че я е стиснал много здраво и дъхът й е спрял.

Днес в залата показания дадоха синът на жертвата- Тодор и дъщерята Илияна , сестрата на Каферинова Надежда Ачева и нейна приятелка. Те потвърдиха, че между двамата е имало взаимоотношения повече от 10 години, но те охладнели през 2017 г., когато през есента двама маскирани пребиха Каферинова и тя подозирала, че биячите може да са изпратени от бившия й приятел. Четиримата наследници-децата й, внукът й и нейната сестра поискаха на предишното разпоредително заседание да им бъдат присъдени кръвнини по 300 000 лв. плюс лихвите за всеки от тях или общата сума е 1 млн.200 х.лв. Делото ще продължи на 4 октомври 2023 г. с изслушване на експерти и техните заключения, реши разширеният съдебен състав в Окръжен съд-Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!