Следовател е командирован на съдебен процес в Мюнхен заради успешна международна операция

OFFNews 07 ноември 2022 в 14:28 2060 0

командирован

Снимка Прокуратура на Р България

Съвместно разследване

Следователят Тихомир Николов от Следствения отдел на Окръжната прокуратура-София бе специално командирован от главния прокурор за участие в съдебен процес на Окръжен съд-Мюнхен на 2 ноември 2022 г., съобщиха от държавното обвинение.

Участието на Николов, който е бил част от Следствения отдел на закритата Специализирана прокуратура, е заради успешно проведена голяма международна операция в България, Италия и Германия.

Точно преди една година бе разбита организирана престъпна група, специализирана в данъчни престъпления, извършени на територията на Европейския съюз. Тихомир Николов със съдействието на европейския делегиран прокурор Димитър Беличев извършва множество процесуално-следствени действия у нас - претърсвания и изземвания от недвижими имоти, разпити и др. Задържано е обвиняемо лице, което е предадено на немските съдебни власти в Мюнхен, допълват от държавното обвинение.

В резултат на съвместните действия на разследващите органи в България, Италия и Германия и Европейската прокуратура членовете на организираната престъпна група са предадени на Окръжния съд в германския град, където към момента тече съдебен процес. Ако обвиненията бъдат доказани, немските закони предвиждат наказание до 15 г. затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови