Шестима с обвинение за изработване на фалшиви документи

OFFNews Последна промяна на 06 март 2020 в 16:59 2429 0

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима души за участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви български лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, дипломи за завършено образование и други официални документи, съобщиха от спецпрокуратурата.

Обвинените за участие в групата са били задържани в Пловдив на 5 март 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП и ОДМВР-Пловдив под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

При действията по неутрализиране на групата са били намерени и иззети подготвени за продажба фалшиви документи, компютри, флашпамети, техника и материали за предпечатна подготовка и за изработване на фалшификатите, както и други доказателства за престъпната дейност.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала на територията на област Пловдив от началото на 2019 г. Изработвала е и е продавала фалшификати на български граждани. Част от участниците се занимавали с
изработването, а други изпълнявали ролята на посредници – издирвали купувачи. Получените средства били разпределяни между участниците в групата.

На 5 март 2020 г. на шестимата обвинени бе наложено задържане за срок до 24 часа по Закона за МВР. С постановления на разследващите за всеки от тях е определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови