Прокуратурата подхваща аптекар за продажба на маски по 10 лв. парчето. Били за 48, а не за 24 часа

OFFNews Последна промяна на 26 март 2020 в 16:10 11629 0

Снимка pixabay

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажбата в столична аптека на предпазни маски за лице на цена от 10 лв. за брой, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство е образувано след подаден сигнал на тел. 112 от клиент за аптека на бул. „Янко Сакъзов“. При извършена проверка на място от служители на Пето районно управление в София е установено, че търговецът действително продава маските на посочената цена.

Човекът обяснил, че купил предпазните средства по 4 лв. за брой, разходите му за преопаковане (поставяне в отделен плик) възлизали на 1 лв. за една маска. Върху това се начислявало ДДС, а печалбата възлизала на 4 лв. Търговецът обяснил още, че предпазните маски не били за еднократна употреба, а тяхното ползване можело да се осъществява в продължение на 48 часа.

Във връзка с горното на 26.03.2020 г. прокурор от СРП е образувал досъдебно производство за това, че търговец е продавал предпазни средства на цена над определената или преди да е определена или утвърдена по установения ред, престъпление по чл. 225, ал. 6 от НК. Деянието е извършено в условията на обявено извънредно положение на територията на Република България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови