Прокуратурата иска по-тежко наказание за смъртта на Милен Цветков

OFFNews 10 март 2022 в 17:23 1810 0

Софийската градска прокуратура протестира присъдата на Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков, съобщиха от държавното обвинение.

Преди дни Софийският градски съд призна за виновен Николов за извършено по непредпазливост престъпление и му наложи наказание лишаване от свобода  за срок от 9 г., както и го лиши от право да управлява моторно превозно средство за 10 г. СГС прие за установено, че при управление на джипа, причинил инцидента на Великден през 2020 г., той е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Милен Цветков, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества.

С протеста си прокуратурата ще настоява Апелативният съд в София да признае подсъдимия за виновен за умишлено престъпление и да му наложи по-тежко наказание, съобщават от прокуратурата.

СГП счита, че от събраните в хода на съдебното следствие доказателства се установява, че на 19 април 2020 г. Николов умишлено е причинил смъртта на журналиста, "като при управление на лек автомобил в гр. София е нарушил правилата за движение по пътищата, в следствие на което е предизвикал пътнотранспортно произшествие с автомобила на пострадалия, което е довело до смъртта му", обясняват от прокуратурата.

Доводите в протеста могат да бъдат допълнени, след като СГС изготви мотивите към присъдата си, допълват от държавното обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови