Подпалвачът на заведение в Казанлък остава за постоянно в ареста

OFFNews 17 октомври 2022 в 18:13 1467 0

палеж

Снимка БГНЕС

Запаленото заведение.

46-годишният мъж, който на 13 октомври бе изведен от дома си в казанлъшкия квартал "Изток" от спецчасти, остава за постоянно в ареста, реши Районният съд в града.

Мъжът е обвинен за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той е отправял ругатни и закани, включително за използване на оръжие, спрямо полицейски служители на Районното управление в Казанлък при изпълнение на задължения по опазване на обществения ред.

Той е виновен за палежа на заведение в квартала, след който се барикадира в дома си и започна да замеря полицаите с различни предмети. По-късно бе задържан.

Деянието му се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на опасен рецидив, посочват от съда, цитирани от БТА.

Според магистратите може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Освен това има опасност да извърши друго престъпление. Осъждан е шест пъти за престъпления от общ характер. По последното от тях е търпял ефективно наказание "лишаване от свобода" в размер от седем месеца и е бил освободен през юни м.г.

Заместник районния прокурор Мария Михайлова обясни, че за сегашното му провинение Наказателният кодекс предвижда затвор от една до шест години. За палежа пък може да получи затвор от една до осем години.

Определението на Районния съд в Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Стара Загора в тридневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови