Обвиненият за тежката катастрофа на бул. Сливница остава за постоянно в ареста

OFFNews 16 май 2023 в 11:16 2572 1

Антонов

Снимка БГНЕС

Адриан Антонов

Софийският апелативен съд отхвърли искането на защитата на Адриан Антонов за по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" и го остави за постоянно в ареста. 18-годишният младеж е обвинен за жестоката катастрофа на столичния бул. "Сливница", при която загинаха момче и момиче.

Адриан отново каза пред съда, че съжалява за прегазените Ани и Явор.

"Пред вас е изправено българско момче, което свири на китара в църковен хор, без криминални прояви в малкия си житейски път", каза пред съдебния състав адвокат Димитър Марковски, цитиран от БНТ.

Защитникът допълни, че са налице гласни доказателства за присъствието на друг автомобил, който пресичал перпендикулярно пътното платно, като според адвоката неговото участие е решително и е важно да бъде определено в какъв момент се е случило това и дали е попречило на видимостта.

Обвинението срещу Адриан е за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека заради несъобразена скорост. Според първоначалната експертиза колата на момчето се е движила с над 100 км/ч при ограничение от 50 км/ч.

Съдът потвърди мярката задържане под стража, като според съдебния състав обвиняемият е проявил самонадеяност, граничеща с безразсъдство. Решението е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!