Минко Столарски остава в ареста заради убийството на общинската съветничка

Каферинова му дължала 500 000 лева

Диана Варникова 01 септември 2022 в 17:05 2904 0

Минко Столарски

Снимка Диана Варникова

Минко Столарски в съда

73-годишният Минко Столарски, който на 28 август удуши бившата си приятелка и общински съветник от Велинград Екатерина Каферинова, оства в ареста. Това постанови съдия Ирина Джунева от пазарджишкия Окръжен съд, след като уважи искането на наблюдаващия прокурор по досъдебното производство Даниела Петърнейчева за постоянна мярка “задържане под стража“.

На влизане в съдебната зала Столарски заяви пред репортерите, че може роман да напише за връзката им с Каферинова и призна, че тя му дължала 500 000 лв., които обещавала да му върне, но напразно. По думите му, връзката им продължила 22 години, като до 2006 г. той е живял в Германия, където бил женен за местна гражданка, а след развода им се върнал окончателно в България и продължил да се вижда с велинградчанката.

"Нали сте журналисти, намерете Йорданка Рангелова от Велинград-тя знае много неща за имоти в центъра на курортния град", заяви обвиняемият пред представителите на медиите.

Защитникът на Столарски –адвокат Кръстю Кърпаров, поиска от съдия Джунева мярката за неотклонение на Столарски да бъде парична гаранция или домашен арест. Мотивът му за това е, че обвиняемият сам се е предал в полицията, а е можел да се укрие или да каже, че друг неизвестен нему човек е извършил деянието, но вместо това той направил точно обратното, позвънил на 112.

Съдия Джунева прие тези доводи и заяви, че в момента на извършване на самото убийство Столарски едва ли е осъзнавал стореното, а също така и последиците от него.

Тя каза още, че предвид финансите, с които разполага и фактът, че има адресна регистрация в друго населено място, а и познати в чужбина, съществува опасност да се укрие и затова постанови той да остане в ареста.

73-годишният мъж е привлечен като обвиняем за умъртвяването на 72-годишната Каферинова-чрез удушаване. За престъпното деяние го очаква лишаване от свобода от 10 до 20 години.

По-рано от прокуратурата в Пазарджик говорителят на държавното обвинение, прокурор Паун Савов информира, че след като Столарски и Каферинова се разделили през 2017 г., той се преместил да живее в кюстендилското село Богослов и в момента се води с тази адресна регистрация. Той се е върнал във Велинград миналата събота, на 27 август, за 72-ия рожден ден на бившата си приятелка, който бил на следващия ден. Двамата били сами в дома на Каферинова на ул.“Хр.Смирненски“. През цялото време са се карали, дори тя самата му е посегнала, тъй като той имал следи по тялото. Както днес самият обвиняем съобщи, той й е бил дал 500 000 лв., които тя не му върнала. Освен това двамата са имали общ бизнес, свързан с недвижими имоти. Столарски сам се е обадил на тел. 112 след като видял, че е убил Каферинова. Не се е укрил и е оказал пълно съдействие на разследващите по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови