Кръвнина от 1,2 млн. лева искат от Столарски близки на удушената общинска съветничка

OFFNews 01 юни 2023 в 14:09 1726 0

Минко Столарски

Снимка Авторът

Минко Столарски в съда

Кръвнина или обезщетение в размер на 1,2 милиона лева поискаха на днешното заседание по делото за убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова нейните близки - сестра ѝ и племенниците ѝ. Всеки от тях претендира за по 300 000 лв.

Пред съда застана обвиняемият - 74-годишният Минко Столарски, като адвокатите му внесоха искане да бъде освободен от ареста.Магистратите обаче отказаха да изменят мярката му с по-лека.

За следващото заседание, което е насрочено за 3 юли 2023 г., като свидетели са призовани Александър Даскалов, близък на семейството на Каферинова, и В. Ангелова, за която Столарски твърди, че му дължи 170 000 долара.

Убийството разтърси Велинград на 28 август миналата година, когато навръх рождения ѝ ден зам.-председателят на Общинския съвет в града и общински лидер на БЗНС Екатерина Каферинова бе удушена от своя бивш приятел и бизнес партньор Минко Столарски. Когато му бе гледана мярката в пазарджишкия Окръжен съд, Столарски заяви, че Каферинова имала да му връща 500 000 лв. и именно заради това възникнало спречкването между тях.

Наказанието, което се предвижда по повдигнатото обвинение срещу Минко Столарски, предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!