Искат постоянен арест за Анита Мейзер, може да получи до 8 г. затвор

OFFNews 16 август 2016 в 08:36 8981 2

Снимка Фейсбук

Прокуратурата във Варна е задържала за 72 часа уличената в убийството на културиста Николай Димов негова съпруга Анита Мейзер. 

Утре ще бъде поискано и постоянното й задържане, обяви говорителят на варненската прокуратура Радослав Лазаров по бТВ. Няма данни за съучастие в извършеното престъпление, допълни той. 

Наказанието, предвидено за престъплението, за което тя е обвинена, е лишаване от свобода от 2 до 8 години, уточни Лазаров.

По думите му, ако жената признае вината си и търси съкратено съдебно следствие, може да се търси наказание при смекчаващи вината обстоятелства. Всичко зависи обаче от поведението, което тя и нейната защита ще изберат в рамките на съдебното следствие, каза Лазаров.

Взети са проби за изследване дали съпрузите са взели стимуланти, резултатите от тях обаче щели да се забавят, заради пенсионирането на химика в Университетската болница във Варна, стана ясно още от думите на Лазаров. Пробите ще бъдат изпратени в столицата.

Лазаров категорично опроверга информациите, че Николай Димов е бил заклан. Той отказа да коментира дали е жертвата е била връзвана и дали става въпрос за престъпление от страст. Начинът, по който е извършено убийството, може да бъде коментиран едва след като разследването приключи, допълни говорителят на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови