Гешев: Проверяваме районната прокуратура и полицията в Дупница, ще прекъснем местните зависимости

Главният прокурор сравни спецпрокуратурата с федералните в САЩ

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2020 в 14:44 2153 1

Извършва се проверка на работата на Районна прокуратура – Дупница. По искане на министъра на вътрешните работи се извършва инспекция на работата и на местната полиция. 

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев в Дупница. В почти всички по-малки градове има изградени местни зависимости. Ще се постарая да бъдат прекъснати в някаква степен, коментира Гешев.

За пример главният прокурор направи аналогия на работата на Специализираната прокуратура и федералните власти в Съединените щати. „Не случайно са тези истерични атаки срещу Специализираната прокуратура. Когато не могат да се оправят местните власти, тогава идват федералните, ако направим паралел със САЩ. Причината за атаките е, че бяха засегнати хора, които се смятаха за недосегаеми“, коментира още Иван Гешев и бе категоричен, че прокуратурата разполага с ресурс да защити и лица, които са готови да сътрудничат, но се чувстват застрашени.

Гешев се запозна с хода на издирването на изчезналия преди месец Янек Миланов. „Работи се с огромен ресурс, продължава претърсването на огромни по площ територии, на 120 кв. км., периметърът ще бъде разширен с още една местност утре“, заяви главният прокурор пред журналисти в Дупница. Той допълни, че в търсенето на изчезналия Янек Миланов от вчера е включена и конна полиция. „Използват се всички възможности, с които разполага МВР. Мога да уверя гражданите, че се прави всичко възможно за разрешаването на този случай. Ще работим колкото трябва, за да може да си свършим работата. Поел съм личен ангажимент към брата на изчезналия, ще наблюдавам случая“, заяви още главният прокурор.

Той уточни, че се работи и по няколко досъдебни производства, включително „стари случаи“, свързани с обвиняемия за незаконно държане на боеприпаси Васил Капланов. Определението на Районния съд в Дупница за оставянето му под домашен арест е протестирано, чака се Окръжният съд в Кюстендил да се произнесе. 

Иван Гешев потвърди, че се проверяват бизнеси, свързани с т.нар. „братя Галеви“, както и тези на обвиняемия Капланов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5458

1

zuljin

01.09 2020 в 16:04

Ти си най-тежко зависимият МИЛИЦИОНЕР!!! Гологлав ИДИОТ!!!