Бившият полицай, прегазил 7-годишната Моника на пешеходна пътека, получи 4 г. затвор

OFFNews 19 януари 2024 в 13:26 1238 0

Темида

Снимка Архив

Бившият полицай Владимир Панайотов, който блъсна и уби 7-годишната Моника на пешеходна пътека в Братаница, получи 4 г. затвор, след като призна вината си и делото срещу него се гледа по съкратената процедура. 

Инцидентът с фатален край се случи на 19 юли 2021 г. на пешеходна пътека в Братаница, когато Моника и по-голямото й братче пресичали шосето, за да отидат на отсрещния тротоар и да си купят сладолед. Но ги връхлита служебният автомобил на тогавашния служител на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Панайотов обяснил, че бързал за спешна задача в Пазарджик и не видял пресичащите деца. Спрелите коли преди пътеката помислил за паркирани.

Делото премина през всички съдебни инстанции и в крайна сметка ВКС го върна за ново разглеждане. През август м.г. Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Панайотов от 4 г. и 8 месеца, защото обвинителният акт не отговарял на изискванията на НПК. Миналата година ВКС върна делото за ново разглеждане от Окръжния съд в Пловдив.

Днес бившият полицай призна вината си и настоя делото да се гледа по съкратената процедура. Така той ще получи 1/3 по-малко наказание, ще бъде приспаднато и времето, прекарано в ареста. Панайотов помоли магистратите за снизхождение и заяви, че съжалява. Добави също, че е надценил служебните си ангажименти към МВР и така се е превърнал в убиец на дете.

"Не мога да върна времето назад, колкото и да искам, нямам такава сила", каза още Панайотов.

Докато течеше процесът, роднини и близки на Моника се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив с искане за справедливост. Те настояха за ефективна присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки