Арабаджиеви били изненадани, че испанските власти са ги открили в дома на Жоро Шопа

Спецпрокуратурата ще внесе скоро обвинителен акт срещу Евгени Крусев

OFFNews 13 март 2019 в 09:10 5607 1

Ветко и Маринела Арабаджиеви са били изненадани, когато испанските власти са ги открили в дома на Георги Семерджиев - Жоро Шопа, в Барселона. 

Арабаджиеви се укриваха и не са се предали сами, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по бТВ, като отрече твърденията на Семерджиев, че семейството му е било на гости. 

„Това е защитна позиция, която вероятно ще чуем и в следващите дни, включително и след завръщането му в България, което се надявам да се случи скоро”, коментира Арнаудова. Тя допълни, че в рамките на разследването срещу Арабаджиеви има годно събрани доказателства, с които ще се влезе в съда, че те се укриват продължително в дома на Семерджиев. 

По думите ѝ за българските служби е било предизвикателство да установят къде точно се укриват лицата, но благодарение на испанските власти са били локализирани.

„Не можем да кажем началната дата, от която лицата са били в Испания в дома на Семерджиев”, посочи Арнаудова.

Според нея е много рано да се дават конкретни прогнози кога Арабаджиеви ще се върнат в България. „Надяваме се максимално бързо производството пред испанския съд да приключи и да се даде разрешение за предаването на Арабаджиеви и на Георги Семерджиев”, каза говорителят на главния прокурор. По думите ѝ Арабаджиеви и Семерджиев вероятно се познават отдавна. 

Предстои съвсем скоро внасяне на обвинителен акт и завеждане на дело срещу бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев, каза Арнаудова по Нова тв. 

В средата на декември бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев получи обвинение за длъжностно престъпление, свързано с ремонта на релсовия път на ул. "Граф Игнатиев".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови