Анита Мейзер за постоянно в ареста, иначе може да избяга от България

ОFFNews 17 август 2016 в 17:13 7760 4

Анита Мейзер.

Варненският окръжен съд реши да остави Анита Желева, позната като Анита Мейзер, за постоянно в ареста по обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Н.Д. чрез умишлено нанасяне на средна телесна повреда и за предлагане на подкуп на длъжностно лице.

Съдът прецени, въз основа събраните до момента гласни и писмени доказателства, че може да се направи обосновано предположение, че Желева е автор и за двете деяния.

Това съобщиха от пресцентъра на ВОС, като допълниха, че тя има освен български и американски паспорт, с който може да избяга зад граница.

От съда твърдят, че 52-годишната жена е предложила 30 хил. лв. подкуп на униформен, за да не се разгласява случилото се още при подаване на сигнала за смъртта на съпруга си до полицията. Само това може да ѝ донесе до 10 г. затвор и 10 000 лв. глоба.

Фактът, че второто престъпно деяние е извършено непосредствено след първото, за което е обвинена, е индикация, че 52-годишната жена е готова на всичко, включително и да извърши престъпление, за да избегне наказателно преследване, прави извод съдът. Затова е налице е и втората предпоставка за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ – съществуваща реална опасност, ако обвиняемата е на свобода, да се укрие и да извърши друго престъпление от общ характер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12088

4

myway

18.08 2016 в 07:48

лоша работа, доказва твърдението, че човек с такъв вид не можа да е читав....

16193

3

SC

17.08 2016 в 22:56

Абе, стига сте плашили хората със снимки на този екземпляр. Нищо, че новината е за него. Сложете, например, варненското съдилище или някое съдийско чукало. Все пак, никой не ще да сънува кошмари.

29585

1

Izalina

17.08 2016 в 17:27

За разлика от Бекташ, който беше просто немислимо да избяга от България ...

 
X

Да помогнем на украинските деца!