19 задържани при спецакцията в Бургас

OFFNews - Бургас 02 август 2018 в 13:04 4858 0

Снимка gramofona.com

Иван Гешев

19 души са задържани при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, която се проведе в Бургас и други градове по Южното Черноморие.

Организираната престъпна група се е занимавала с рекет, побои, палежи, наркотици. Това информира на кратък брифинг Иван Гешев от Специализираната прокуратура. При претърсванията са открити и оръжия. Такава акция е имало и в несебърското село Кошарица, където вила има Димитър Желязков – Митьо Очите.

Самият бос не е арестуван, излязъл е извън пределите на страната. Според държавното обвинение, имало е информация, че ще напусне България, но са предпочели да си довършат акцията. Oчаква се да бъде поискана международна заповед за арест за него, обявен е за общодържавно издирване.

Групата е следена още от 2016 – та година, а акцията е подготвяна от няколко месеца. Възможно е към нейните действия да бъде причислен и палежът на дискотеката, в която Очите бе прострелян.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на арестуваните. Има задържани и луксозни автомобили, като част от веществените доказателства. От прокуратурата информираха, че повече информация ще бъде изнесена утре, в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови