Теленор стартира 5G мрежата си в страната

OFFNews 10 юни 2021 в 14:50 1283 0

Tеленор България официално стартира своята 5G мрежа в страната.

5G ще улесни изцяло начина ни на живот като ще направи достъпа ни до образованието, бизнеса, здравеопазването много по-лесен, отбелязаха от телекомуникационната кoмпания.

В момента мрежата обхваща 63 локации в страната, като целта е те да достигнат до 160 в бъдеще.

Теленор обяви, че започва да предлага и фиксиран интернет достъп чрез 5G. Услугата предоставя широколентови услуги до дома благодарение на безжична мобилна технология.

Към момента над 55% от устройствата в портфолиото със смартфони на телекома поддържат 5G свързаност. Потребителите ще имат достъп до повече от 30 5G устройства от различен ценови клас, напълно готови да работят в 5G мрежата.

„Стремежът ни е да предоставим 5G на всички. Ето защо ще предложим 5G на всички наши клиенти без допълнителни разходи, като част от всички наши тарифни планове с договор. Уверихме се, че сме изградили необходимата 5G екосистема, която да даде възможност за успешното внедряване на новата технология, започвайки от качествената мрежа от световна класа, минавайки през достъпните тарифни планове и стигайки до предлагането на широк спектър от 5G устройства. Основавайки се на най-добрата 4G мрежа, четирикратно сертифицирана Bets in Test, разработихме 5G технологията, целяща да доведе до предоставянето на бързо, надеждно и защитено мобилно изживяване”, каза Богдан Узелац, главен търговски директор, Теленор България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови