Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Приложение може да подобри съня ви

OFFNews 27 юли 2014 в 10:53 2006 0

Приложението Sense

Ново приложени за мобилен телефон - Sense, може да подобри качеството на съня и да избере най-подходящия момент за събуждане.

То е разработено от компанията Hello. Sense представлява комплект от две малки устройства и приложение за мобилния телефон.

Основното устройство се поставя на нощното шкафче и се включва. Чрез мобилното приложение може да се настрои часът на събуждане, както и дали Sense да използва вградения си говорител за пускането на бял шум или симулация на шума на дъжд, ако това ни помага на да заспим.

Има и второ, малко устройство, наречено Sleep Pill, което всъщност е малка значка, която се закача за калъфката на възглавницата. В нея има сензори като акселерометър, жироскоп и др. Чрез тях се следят фазите на съня на потребителя.

Всяка нощ Sense ще прави подробен анализ на съня на потребителя и с времето ще изгражда доста добра представа за неговите навици. Sense следи и други критерии като температура в стаята, околен шум, ниво на светлината.

Информацията се изпраща и обработва от приложението на мобилния телефон, което дава и резултат за качеството на съня през дадената нощ.

Приложението дава списък с явленията през нощта, които са повлияли на качествения съння и съвети какво може да се направи, за да може качеството да се подобри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови