Показаха нови модели Лада (видео)

ОFFNews 28 август 2014 в 18:33 35816 2

Концептуалната Лада Веста.
Концептуалната Лада Веста.

Руската автомобилостроителна компания „АвтоВАЗ“ показа два нови модела от следващото поколение на легендарната кола Лада.

Показаните на автосалона в Москва модели са наричат Веста, който ще замени Приора, и Ексрей (XRay). 

Веста е с нова платформа, разработена в Толиати, и е частично унифицирана с модели на Рено и Нисан. Задното окачване и кормилното управление, например, са еднакви с тези на Рено Меган, пише „Автопрес 2001“.

Вестата ще се захранва от атмосферен бензинов 1,8-литров двигател и двигател с работен обем от 1,4 литра, който обаче ще има турбо. Предполага се, че в гамата ще влезе и 1,6-литров агрегат от Рено.

Производството на автомобила ще стартира през септември следващата година, но още известно време той ще се прави успоредно с обновената Приора, която постепенно ще отстъпи мястото си на новата кола.

Лада Нива.

В Москва беше представен и футуристичен вариант на Лада Нива. Тя ще постави началото на цялостното обновяване на легендарния модел.

Новото поколение на всъдехода ще бъде оборудвано с бензинов 1,8-литров двигател и 5-степенна предавателна кутия, както и ще има система за задвижване на четирите колела



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!