Първият работник на Google се захвана с академията Khan

Александра Маркарян 10 февруари 2012 в 16:03 1652 0

Крег Силвърстейн
Крег Силвърстейн

Първият работник на Google Крег Силвърстейн, който е започнал работа при гиганта много преди той да стане такъв, напусна компанията и се захвана с учебен проект, който се очаква да набере значителна сила в идните години. Става въпрос за онлайн академията Khan, която цели да бъде в помощ на всички студенти по света създавайки безплатни видео уроци и демонстрирайки примерни тестови за всякакви специализации.

Силвърстейн, който технически е третият постъпил в Google след Лари Пейдж и Сергей Брин, е бил ключово лице зад разработката на търсачката на компанията, която все още е техният най-добър продукт.

Напускането му първоначално е било само слух, но по-късно през деня от Google потвърдиха, че се разделят с ветерана. Нито те, нито Khan са били на разположение за коментар, но Джон Резиг от академията е споменал на Twitter акаунта си: „Наистина се вълнувам за бъдещата работа с Крег Силвърстейн, Google работник №1“, потвърждавайки новото работно място на Силвърстейн.

Академията Khan е нон-профит организация, доставяща видео материали на всички възможни тематики с учебна цел, като всичко в сайта е напълно безплатно за ползване. След регистрация потребителите могат да дискутират клиповете с останалите потребители, да правят примерни тестове и да следят колко добре са се справяли с решаването им, следейки прогреса си с подробни статистики.

До момента има 250 000 регистрирани потребители като се очаква това число постоянно да се увеличава. Сред причините за големия успех на академията са модерните методи за обучение, които световните образователни институти все още не са импленетирали. Такива са виртуални награди, трофеи и постижения, които потребителите могат да показват в профилите си, след като ги заслужат, решавайки успешно примерните тестове на сайта.

На сайта вече са качени над 2800 видео клипа и 298 теста. Темите покриват почти всички основни предмети от гимназията и ранния университет, като алгебра, геометрия, тригонометрия, банково дело, финанси, биология, химия, физика, история на изобразителното изкуство, компютърни науки, космология, астрономия и т.н..

Всеки може да опита да помогне като направи превод на клиповете, под формата на субтитри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!