Quantcast

Mitsubishi с две премиери за изложението в Токио

OFFNews Последна промяна на 10 ноември 2011 в 10:34 1133 0

mitsubishi-px-miuv
mitsubishi-px-miuv

Корпорацията Mitsubishi Motors планира две световни премиери на 42-ото автомобилно изложение в Токио, което започва на 30 ноември. Първата е на концепцията Mitsubishi PX-MiEV II.

В сравнение с първата версия, представена преди две години пак в Токио, тази изглежда почти непроменена, но само на пръв поглед. Тя също е плъгин хирбид, но този път вместо 1,6-литров изпозлва 2-литров MIVEC 4-цилиндров агрегат, генериращ 95 к.с. В комбинация с два електромотора с мощности от 60 кВт, разположени отпред и отзад, концепцията може да се движи само на електричество до 50 км. може да измине над 800 км с едно зареждане, което означава разход на гориво от само 1,6 л/100 км.

Компанията ще покаже за първи път и производствен Mirage, който се появи като E-Compact Concept Global Small в Женева. Моделът е оборудван е с 1-литров 3-цилиндров двигател MIVEC със старт/стоп и CVT трансмисия. Според предварителната информация комбинираният разход на гориво на Mitsubishi Mirage е 3,3 л/ 100 км.

Производството на новия Mirage ще започне в Тайланд от март 2012 г. Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще представи общо 15 автомобила на салона в Токио, който ще се състои в конферентния център “Tokyo Big Sight” в Токио от 30 ноември до 11 декември. На щанда на Mitsubishi Motors на изложението ще бъде демонстрирана и концепцията MiEV House – “интелигентна къща”, предлагаща решения във връзка с енергийните проблеми и глобалното затопляне на базата на управление на потреблението на енергия в самата къща, “интелигентни уреди”, електромобили/ plug-in хибридни автомобили (PHEV) и “интелигентни електрозахранващи мрежи” – едновременно, с използване на Система за управление на енергията в дома (HEMS) и разработената от MMC интегрална система на електромобила (EIS).

Системата HEMS повишава комфорта в домовете, където е инсталирана, като постоянно следи количеството налична енергия и количеството използвана енергия и ги оптимизира с цел да се избегнат случаите на недостиг на енергия и да се намалят разходите за енергия. Системата EIS, която е свързана с оборудваната с HEMS “интелигентна къща”, постоянно следи начина на използване и ефективността на батерията на EV/PHEV (променящи се в зависимост от начина на използване на EV/PHEV) и предава тази информация на системата HEMS. Тя, от своя страна, оптимизира зареждането на батерията от къщата, така че автомобилът (EV/PHEV) да разполага с необходимата енергия във всеки един момент. Освен “интелигентната къща” MiEV House в Токио ще има и MiEV Cafе– място за почивка със захранване, осигурявано от паркиран наблизо електромобил. Електромобилът ще захранва с електроенергия MiEV Cafе; с помощта на специално захранващо устройство с висока мощност, осигуряващо до 1500 W от батериите на автомобила (EV или PHEV).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !