Компрометираните хостинг акаунти в СуперХостинг.БГ през последните две години са намалели с над 95%

OFFNews Последна промяна на 05 февруари 2018 в 10:21 1128 0

Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ обяви, че компрометираните хостинг акаунти на нейни клиенти през последните две години са намалели с над 95 процента.

Този успех е благодарение на политиката на компанията да открива и премахва напълно безплатно зловредния код от сайтовете на клиентите си. Тя вече предлага тази услуга като част от цялостните си усилия да защити клиентските сайтове от хакерски атаки.

Благодарение на това, както и на внедрената от нея Система за сигурност, хостинг компанията разполага с чиста от зловреден код инфраструктура, която няма аналог на българския пазар.

„Безплатното почистване на атакуваните клиентски сайтове е нещо, което правят единици компании в света. То е част от стремежа ни да обхванем всички аспекти от тяхната защита. Вече повече от две години функционира системата за DDoS защита, както и нашата цялостна Система за сигурност, към която непрекъснато добавяме нови правила. Клиентите ни разполагат с пълноценен Backup Manager, с който лесно могат да създават резервни копия на сайтовете си, защитени са от т.нар. дистрибутирани Brute-Force атаки, грижим се също и за намаляването на изразходваните ресурси в следствие на злонамерен трафик. Всичко това превръща СуперХостинг.БГ в хостинг фирмата, предлагаща най-висока степен на сигурност на своите клиенти“, посочва Любомир Русанов, управител на хостинг компанията.

Припомняме, че към момента нейната инфраструктура е изцяло защитена от DDoS атаки, а системата за сигурност SH Protect разпознава и блокира десетки хиляди злонамерени действия дневно. След нейното активиране случаите на хакнати уебсайтове са намалели с над 95 процента. Предстои през тази година компанията да инвестира и в допълнителни защитни технологии за предпазване сайтовете на нейните клиенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови