Компанията майка на Google съкращава 12 000 служители

OFFNews 20 януари 2023 в 14:32 1945 0

Google

Снимка БТА/АП

Google

Компанията майка на Google - Alphabet - ще съкрати 12 000 работни места по целия свят, съобщи Би Би Си. Броят е равен на 6% от работещите за компанията в световен мащаб. Ще бъдат уволнени хора от екипи за набиране на персонал и инженеринг.

Главният изпълнителен директор на Google и Alphabet Сундар Пичай заяви, че поема "пълната отговорност" за съкращенията в имейл до служителите.

Решението се обявява след като Microsoft анонсира закриването на 10 000 работни места и седмици след като Amazon обяви съкращаване на 18 000.

Пичай благодари на служителите, че са "работили толкова усърдно" на своите длъжности, като добави, че техният "принос е безценен".

"Въпреки че този преход няма да е лесен, ние ще подкрепим служителите, докато търсят следващата си възможност", пише още той и ги моли да се грижат за себе си, докато си стъпят на краката:

"Дотогава ви молим да се грижите добре за себе си, докато успеете да възприемете тази трудна новина. Като част от това, ако тепърва започвате работния си ден, моля, не се колебайте да работите от дома си днес."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови