Amazon процъфтява в пандемията: кани още 75 000 души на работа, за да смогне с доставките

OFFNews 14 април 2020 в 11:23 4074 1

Онлайн гигантът в търговията на дребно Amazon призова американците, които са загубили работата си заради пандемията от коронавирус, да кандидатстват за новите им 75 000 работни места. Компанията, която е в разцвет заради увеличената онлайн търговия на фона на затворените магазини и препоръката за социално дистанциране, обяви още, че ще облекчи някои временно наложени ограничения за продажба на стоки, които не са от първа необходимост, чрез платформата си.

Миналия месец Amazon нае допълнително 100 000 души в САЩ, за да може да изпълни поръчките на клиентите си за доставки за храна и медицински средства за защита. Но все още има списък с нови клиенти, които очакват доставките си.

Увеличаването на броя работещи ще позволи на основаната от милиардера Джеф Безос компания да започне доставки и на повече стоки, които не са от първа необходимост, от "трети" продавачи, т.е. от други платформи, каквито всъщност са 1/3 от продажбите чрез Amazon.

Все пак ще има ограничение в количеството на продуктите, което може да се поръча, за да можем да продължим да даваме приоритет на най-важните сега и да осигурим защита на нашите служители, се казва в изявление на Amazon до Financial Times. Amazon е изправен пред предизвикателството да защити служителите си, тъй като в повече от 50 склада на Amazon бяха регистрирани случаи на коронавирус. Компанията предприе мерки, включващи масово тестване, повишени стандарти за дезинфекция и почистване на помещенията, практикуване на социално дистанциране.

Милиони американци загубиха работата си заради мерките срещу коронавируса. Над 16 милиона подадоха заявления за получаване на обезщетения за безработица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!