Зеленски нареди задължителна евакуация от Донецк

OFFNews 31 юли 2022 в 08:57 4014 8

Володимир Зеленски

Снимка БТА/АП - Президентство на Украйна

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски нареди задължителна евакуация от района на Донецк. Тежките сражения там продължават. Руските сили напредват и вече контролират по-голямата част от областта.

"Колкото повече хора напуснат Донецка област сега, толкова по-малко хора ще убие руската армия. Има решение на правителството за задължителна евакуация от района на Донецк, всичко е организирано. Пълна подкрепа, пълно съдействие - и като логистика, и като средства", каза Зеленски.

Трябва ни съгласието на хората, които все още не са решили да тръгнат. Тръгвайте - ние ще помогнем. Ние не сме Русия - затова всеки живот ни е важен. И ще направим всичко възможно да спасим възможно най-много хора и да ограничим максимално руския терор, допълва той. 

Междувременно Москва покани представители на ООН и Червения кръст да разследват смъртта на 53 военнопленници, загинали при атака на затвор, който се намира в другата част на Донецка област, контролирана от проруските сепаратисти. Русия и Украйна се обвиняват взаимно за нападението в Еленовка, при което загинаха украински военни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

6

Johnny B Goode

31.07 2022 в 17:14

Еврото, забелязвам, че напоследък дружбата с пернишкия винкел се отразява пагубно на интелекта ти.
Не може да бяга Зеленски. Той е главен организатор на износа на украински чернозем с влакове и кораби към краварите. Трябва да стои там докато последната трошичка е изнесена.

22548

5

dolivo

31.07 2022 в 15:17

Грозна работа е войната, зимата ще е тежка. Правилно политическо решение, което не се взима лесно, защото би направило всеки управник непопулярен - хората трудно напускат дома си, дори да е заприличал на затрупано от къщата ти мазе.

706

1

order

31.07 2022 в 09:44

Ами прав е... пълна евакуация в посока Сибир заедно с азовци да строят комунизЪма...
 
X

Да помогнем на украинските деца!