ВСУ освободи и Макеевка в Луганска област

Населените места, от които бяха изгонени руските окупатори, вече са 12

OFFNews 16 ноември 2022 в 18:27 4429 4

село Макеевка
Село Макеевка след освобождението си от "руския свят".

Украинските военни са освободили село Макеевка в Луганска област. Това стана ясно от видео от деокупираното населено място, разпространено от Министерство на отбраната в Киев.

"Село Макеевка, Луганска област, вече е под украински контрол! Нито една къща не е оцеляла - разрушения и смърт! Това са последиците от "руския свят", който цареше тук в продължение на 8 месеца", се казва в публикацията във Facebook.

Кадрите показват последиците от руската окупация - масова разруха, повечето къщи изобщо не подлежат на възстановяване.

Освобождаването на Макеека беше обявено от началника на Луганската областна военна администрация Серхий Хайдай още на 13 ноември. До този момент обаче военните не потвърждаваха тази информация.

В Луганска област вече са освободени общо 12 населени места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1015

5

jvader

17.11 2022 в 10:41

Едно голямо браво на ВСУ! Очакваме още добри новини от южното направление, отвъд Херсон! А ние, какво правим за да подпомогним Украйна? Какво правим за нашата отбрана? Сутринта слушах един другар от БиеСиеПие по ТВ. Тотал неадекватност! Което ме подсеша за онзи виц, където в психо картона на един пишело - "Психологични дивиации не са установени. Пациентът си е просто тъп".

345

4

Джендо Джедев

17.11 2022 в 09:00

Харди,

А че Херсон е освободен вярвате ли? :D Сигурно сте вярвали на Маша "2 стакана" Захарова когато разправяше, че само луди могат да си помислят, че орките ще нападнат Украйна. :D

-1650

3

ob1

16.11 2022 в 19:26

Матеев, ти пък какво очакваш от бот като сашка лъжекрадова? Това създание през живота си не е казало нищо смислено.
Инак браво за пореден път на ВСУ, добре ритат нацистите.

2099

2

Mateevk

16.11 2022 в 19:20

Кой Лъжец се има предвид, че не са един и двама - Захарова, Песков, Лавров или самият Путин? Изсипаха 100 ракети вчера върху Украйна и тя трябваше да се защити с остарелите си ПВО комплекси, което е довело вероятно и до нещастния инцидент в Полша. нека наричаме нещата с истинските им имена, а не да водим долнопробна руска пропаганда!

 
X

Да помогнем на украинските деца!