ВСУ навлезе в Луганска област, напредва към Лисичанск

Настъплението на украинските сили в Херсонска област продължава, освободени са редица населени места

OFFNews 03 октомври 2022 в 13:19 16025 12

Лисичанск
ВСУ напредват към Лисичанск.

Лошите новини за руските нашественици в Украйна валят една след друга.

"Украинските военни успяха да пресекат административната граница на Луганската народна република и да се закрепят по направлението на град Лисичанск", заяви т. нар. представител на републиканската народна милиция Андрей Мачорко.

Новината все още не е потвърдена от украинска страна.

Киев наложи информационно ембарго за медиите, военните кореспонденти и блогърите непосредствено преди да започне контраофанзивата в началото на септември. Тази политика очевидно дава резултат, защото успехите на фронта са факт, а информацията за тях идва основно от руските пропагандисти, които нямат абсолютно никакъв интерес да възхваляват ВСУ.

Михайловка.

Междувременно в Телеграм се появиха снимки от село Михайловка в Херсонска област. Там пред паметника в центъра на населеното място украински боец позира със жълто-синьото знаме, а текстът под снимката е ироничен и гласи "В Михайловка не се случва нищо". Още вчера ВСУ превзеха съседното населено място Золотая Балка.

Малко по-късно днес се появиха снимки как е освободено и село Миролюбивка. На кадъра украински войник забива знамето на съвета в населеното място. И това събитие не е потвърдено от официален Киев.

Миролюбивка.

Украйна си върна и село Шийкивка в Харковска област.

Настъплението на ВСУ в Херсонска област продължава, потвърждават руските военни кореспонденти в региона. Един от техните популярни Телеграм канали "Рибаря" описва без ентусиазъм създалата се ситуация:

За момента руските сили не успяват да предприемат контраофанзива и да си върнат загубените позиции край Золотая Балка. Поради лошото време през миналата нощ боевете на практика затихнаха и руската военновъздушна авиация не можа да действа.

Сраженията се подновиха на сутринта.

На Криворожкия участък на фронта от 2 октомври частите на 128-а бригада, заедно с 60-а бригада и 17-и отряд на ВСУ, провеждат настъпление по направлението Крешченовка-Шевченковка.

В хода на бойните действия, с огнева подкрепа от други украински части от района на Трудолюбовка, украинските формирования са се консолидирали по протежение на пътя Нововоронцовка - Новоалександровка.

Частите на ВСУ се опитват да напреднат към Дудчани, но руските сили отблъскват настъплението. Между Золотая Балка и Дудчани се водят артилерийски двубои. В окупираните позиции ВСУ изграждат опорни пунктове.

Украинските формирования със силите на съставни батальонно-тактически групи възнамеряват да се консолидират в района на Дудчани с последващ достъп до фланга на руската групировка в Олгинския сектор, за да осъществят оперативното ѝ обкръжаване.

В същото време трябва да очакваме, че ще продължи атаката срещу руските позиции в посока Новопетровка и Давидов брод на Андреевско направление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

13

Merc

04.10 2022 в 18:57

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1576198894404259842/photo/1

210

12

Merc

04.10 2022 в 18:36

Объявить войну и победить объединенный Запад решили люди, которые за четверть века не смогли газифицировать страну, обеспечить детей в школах теплыми туалетами, проложить в регионах асфальтированные дороги, создать хоть какие-то нужные миру технологии...

2073

11

Johnny B Goode

03.10 2022 в 21:45

Да взема Путлер да уточнява по-бързо границите, че от няколко дена специалната операция се води на руска земя и украинците маса руска територия завзеха.
Високоточните, далекобойните и безаналоговите ги видяхме вече колко са високоточни и далекобойни. Смях в залата, дето се вика.

А ти за котела по-добре кажи, какво стана там? Пълни ли се, изпразва ли се?



905

9

Някой си от далеч

03.10 2022 в 20:28

Специално за Евтиния копейкодраскач Ордер: Прочетох от един руски вестник , за това как мрат смелите войни от армия номер 2 в света:
"...Смъртта на един от мобилизираните може да е свързана с епилептичен припадък при алкохолно отравяне, каза омбудсманът. Според депутата Максим Иванов вторият мобилизиран се е самоубил. Друг мобилизиран войник е изпратен вкъщи от полигона, където "незабавно е починал от цироза на черния дроб", добавя "Комерсант"...?"
Да не ти казвам, какви доказателства намират всеки ден от изоставените окупирани земи , за това какви аклохолици и наркомани за смелите рашистански войни. Осввен да трепят невинни и беззащитни цивилни граждани, могат добре...само да пият и да се дрогират. ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ!!! Да ти имам каузата , да ти имам евтините копейки за които си се продал и пишеш ден и нощ идиотизми и глупости........

2073

8

Johnny B Goode

03.10 2022 в 19:13

Ордерчо, котела, какво стана с котела?
Напълни ли се, изпразни ли се?
Или сложихте да варите бурканите с имамбаялдъ в него?

-240

5

редовно четящ

03.10 2022 в 16:47

Дерзайте, юнаци! Във вас ни е надеждата да гътнете работодателите на нашите "политици".

-1200

4

путин хуйло

03.10 2022 в 14:50

Слава на храбрите украински войни-герои!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки