В Турция ще се търгува с рубли, в Русия - с турски лири

OFFNews 04 декември 2016 в 12:19 9862 10

Снимка EPA

Руският президент Владимир Путин разговаря с турския си колега Реджеп Ердоган

В Турци ще се търгува с рубли, а в Русия - с турски лири. Русия и Турция са се споразумели за това, обяви в Истанбул турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от БНР. Той уточни, че договорката е с руския президент Владимир Путин.

Турция има подобно споразумение и с Китай.

Ердоган направи изявлението си на фона на рекордното обезценяване на турската лира през последните месеци и на отдръпването на чужди инвеститори заради обстановката в страната след опита за преврат на 15 юли.

Турският президент призова съгражданите си да обменят валутните спестявания в турски лири или злато.

Той обвини враговете на Турция, че я притискат с икономически лостове, манипулират пазарите, валутните курсове и лихвените проценти.

По данни на Централната банка на страната валутният резерв само за една седмица е намалял с над 2 млрд. долара и е паднал до 99 млрд. и 35 млн. долара, докато златният резерв е останал непроменен - 16 млрд. 228 млн. долара.

В същото време нов гигантски мол отвори врати в Истанбул в района на Златния рог. Разположен върху площ от 47 хиляди кв. м., той ще осигурява заетост на близо 1000 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

6

SC

04.12 2016 в 17:02

Същевременно, още през септември:
We regret to inform you that PayPal no longer provides services to users in Turkey. Accordingly, all references to fees relating to payments to and from Turkish users and/or in Turkish Lira have been removed from the PayPal User Agreement.

Става нещо, ама какво - не е много ясно.

10812

5

Скандинавец

04.12 2016 в 14:05

"Официално Финландия и Норвегия СВАЛЯТ всякакви санкции спрямо РОССИЯ"
....
Дясното правителство на Норвегия сваляло санкциите срещу Бушменистан. Такава невероятна тъпня може да напише само един задунайски олигофрен след задължително изпити поне 500 мл. самогон и изпушени поне 10 цигари марихуана.

63994

2

Red or Dead

04.12 2016 в 13:02

Не само Турция се ориентира към ВЕЛИКА РОССИЯ и към рублата....понеже имам сериозни подозрения, че долната новина няма да се появи тук, ще си позволя да я постна...тук...
Официално Финландия и Норвегия СВАЛЯТ всякакви санкции спрямо РОССИЯ.....съвсем скоро Франция ще ги.....последва.....поживем увидем....Това е статия на ....ФАЙНЕНШЪЛ ТАЙМС..има и директен линк за.....малоумни шорошомиги..... https://goo.gl/cxBViK
 
X

Да помогнем на украинските деца!