Украйна удари Змийския остров, унищожи руски ЗРК Стрела-10

OFFNews 27 април 2022 в 08:55 4969 1

Лого командване Юг

Снимка OFFNews

Украинските сили са нанесли удар на позиции на руската армия на Змийския остров в Черно море. По време на атаката е унищожен зенитно-ракетен комплекс „Стрела 10“, предназначен за визуално наблюдение и унищожаване на въздушни цели на малка височина – хеликоптери и самолети.

За удара, който е нанесъл поражения и по командния пункт на руснаците съобщиха във фейсбук Оперативно командване „Юг“ на украинската армия. Загубите в личния състав на противника се уточняват. В района на действие на командването са регистрирани загуби на руската армия – 16 военнослужещи, 1 танк, 4 машини, две от тях бронирани.

В навечерието на псевдо референдума в Херсонска област окупационните власти се опитват да назначат ръководство от средите на колаборационистите сред местното население, вървят агитация и опити за подкупване на граждани от областта, подчертават от Оперативно командване „Юг“. Украинските военни обръщат внимание на провокациите в района на Приднестровието, където са организирани имитации на терористични атаки. За всяване на паника се изпращат съобщения до местното население с призиви за евакуация, съобщава украинската страна.

Руските военни части в района на Приднестровието са преведени в състояние на пълна бойна готовност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика