Турски богослов твърди: Фетхулах Гюлен е починал в САЩ

OFFNews 27 юли 2018 в 14:28 7529 1

Проповедникът Фетхуллах Гюлен, обвинен за ръководител на осуетения опит за преврат преди 2 години, е починал в Америка, където е погребан. Това твърди богословът проф. Джеват Акшит в интервю за в. "Акит", цитиран от БТА. 

По думите му Гюлен не е починал от естествена смърт, а е бил убит. Погребан е в еврейското гробище в Ню джърси, твърди турският богослов.

"Ако Гюлен не беше умрял, досега турската полиция щеше да успее да го върне в Турция. Но сега американците искат турските власти да освободят пастора /става дума за американския пастор Андрю Брънсън, който бе задържан в затвора/ и тогава ще предадат трупа на Фетхуллах Гюлен", казва проф. Акшит.

Богословът Акшит е известен с острите си нападки срещу Гюлен и неговото движение Хизмет. Той твърди, че много пъти е бил заплашват от неговите хора. 

Неотдавна турски медии, позовавайки се на близки до движението Хизмет източници, съобщиха, че Гюлен е болен от рак. Гюлен е починал от онкологично заболяване преди около месец и е погребан в безименен гроб, пише днес azernews. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови