Руски войник застреля колега, объркал го с диверсант от ВСУ

OFFNews 26 октомври 2022 в 09:55 5125 1

убитият
Убитият от колега руски войник.

Руски войник в Белгородска област в Русия е застрелял новобранеца в руската армия Денис Таскаев, след като го е объркал с "украински диверсант". Твърди се, че това е станало случайно, но роднините на убития не вярват на тази версия, съобщи сайтът Сибир Реалия.

Войникът, заподозрян за убийството, е задържан. Оказало се, че той също е войник, който според разследването е объркал Таскаев с "боец от ВСУ".

"Следователят каза, че е имало престрелка с разузнавателни диверсионни групи, момчетата били "на ръба". Денис слизал в землянката и един уплашен негов колега го взел за непознат", разказва Татяна Кулешова, майката на убития.

Семейството на починалия не вярва на официалната версия, тъй като първоначално на роднините е била разказана съвсем различна версия за убийството. Веднага след убийството командирът на ротата заявява, че новобранецът е загинал при престрелка с украински войници през нощта на 15 срещу 16 октомври.

В същото време командването е забранило на другите войници да говорят за инцидента. Според един от другарите на Таскаев на войниците е било наредено да не разказват подробности за събитието, "освен ако не искат да се окажат на мястото на Денис".

Майката на убития отбелязва, че не вярва на версията на войниците за конфликт, тъй като синът ѝ е бил изключително неконфликтен.

"Не, не може да имало конфликт. Той беше тих, любезен, отзивчив. Ако е имал някакви сблъсъци с колегите си, щях да знам за това. Винаги ми е казвал всичко", обобщава жената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови