Путин на митинг на Червения площад: Русия създаде съвременна Украйна! Победата е наша

Ултра десният актьор и разпопен свещенник Иван Охлобистин заплаши света със Свещена война

OFFNews 30 септември 2022 в 21:56 13388 22

Путин на Червения площад

Снимка РИА Новости

Путин на Червения площад

"Не мога да не припомня как се формира Съветският съюз, когато Русия създаде съвременна Украйна. Русия създаде съвременна Украйна!". Това заяви руският президент Владимир Путин от сцена, построена на Червения площад в Москва.

Той нарече днешния ден "без никакво преувеличение исторически ден - ден на истината и справедливостта", предаде Би Би Си. 

Путин прикани присъстващите да изпратят на жителите на анексираните украински територии "сигнал за нашата подкрепа, уважение и възхищение от тяхната саможертва". "Предлагам да го направим силно – за да чуят гласа на Червения площад на хиляди километри", предложи президентът, след което тълпата три пъти извика "Ура!".

На площада звучаха съветски и руски песни, познати от филмите за Втората световна война, наричана в Русия Отечествена, под какъвто стил руската пропаганда се опитва да прокара и войната в Украйна.

„Патриотичното настроение“ на Червения площад вдигна ултрадесният националист актьор Иван Охлобистин, бивш православен поп, чийто свещенически сан е отнет от Руската православна църква и който има наложена забрана за влизане в Украйна. Изпаднал в някаква истерия Охлобистин се опита да надъха публиката и да обяви война на целия свят. Американската анализаторка на руските медии Джулия Дейвис сподели фрагмент от речта и коментира изявата на националиста така: Луда руска знаменитост казва на „стария свят“ да трепери, защото Русия идва със своята „свещена война“.

„Рано или късно ще се случи това, което всички очакват. Рано или късно ние ще победим. Сега има мнение, че скоро специалната военна операция ще я преименуват на антитерористична операция, някои казват, че това ще бъде дори Отечествена война, но аз мисля, че и това е недостатъчно. Правилно е да бъде наречена Свещена война. Свещена война! Съществува такова древноруско междуметие „гойда“, означаващо призив към незабавно действия. Ах, как ни липсват сега такива бойни призиви. Гойда, братя и сестри. Гойда! Бой се, Старий Свят, лишен от истинска красота, истинска вяра, истинска мъдрост, управляван от безумци, извращенци и сатанисти. Бой се, ние идваме! Гойдаааа! Гойдааааа!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

905

22

Някой си от далеч

01.10 2022 в 13:49

...мани, мани... И аз изгледах част от видеото, но едно нещо ми направи най-силно впечатление: Това как гледаха замислено и дори изцъклено доста голяма аст от аудиторията около Цар Ботокс!? Явно хем им се иска , хем им се стиска... Скоро, много скоро ще започнта да оредяват редиците около ботоксовия гном, и ще се окаже съвсем сам. Тия рашки колкото по-бедни и заблудени са толкова по-безрасъдни и задръстени... Никога досега не съм предполагал, че в 21 век има толкова изостанал и прост народ, или поне мислех че ако има , те трябва да са само в Африка. Но рашките чупят всички рекорди по тъпота и изостаналост. Джуджето ги тласка към гибел и самоунищожение, към мизерия, нищета и пълна изолация от целия свят... а те му пеят песни и грачат като безгласни и страхливи гарги по него.... СРАМ, това не са славяни, това не са хора.........

1687

21

Пенчо Прикарчин

01.10 2022 в 07:39

Личи му, че е актьор на човека.

2805

20

Едър Вредител

01.10 2022 в 06:39

А кадир тиктока не излезе ли да каже гойда дон.Зетьовете на ботокса
Дъл ша идат. Алооо русчиите с 20 хаймъраса ви пръснаха жоповете сега Пентагона гласува още 18 да не мине локхийд мартина на три смени да бачка само за украйна че ше дойдат до урал укрите

4738

19

Того

01.10 2022 в 06:03

Украйна т.е. Киевска Рус създаде Русия, а не обратното.

865

18

Constanza

01.10 2022 в 01:43

Изгледах видеото. Имам чувството, че приближените му си мислеха: "Този ще ни съсипе, къде е хукнал, зле ли ни беше, глупакът му с глупак".

-1200

17

путин хуйло

01.10 2022 в 01:02

целия днешен цирк е за да може путю да се направи и пледира "невменяемост" пред международния трибунал за престъпление срещу човечеството, геноцид и тероризъм!

-1200

16

путин хуйло

01.10 2022 в 00:43

Някой разбира ли защо путю е сърдит на САЩ и "запада", а убива украинци за които твърди, че са руснаци?

9347

15

Анализи

01.10 2022 в 00:14

Путин скоро ще види какво значи нещастие. Пълна изолация на Русия и унищожен авторитет за години наред.

-1200

14

путин хуйло

30.09 2022 в 23:55

Украйна плати огромна цена за да научи урока какво е да си "неутрален" извън НАТО! Преди това подобно се случи с Молдова и Грузия. Дали заради родните тъпанари и продажни путянисти и zaдунайски циганистан ще трябва да го разбере по трудния начин?

1035

13

Niko Kolev

30.09 2022 в 23:53

Дали е достигната кулминацията на Победобесието, или всеки провал ще иска все по-налудно вдигане на мизата?