Оръжейничката на филма "Ръжда" поиска ново дело и да бъде освободена от затвора

OFFNews 19 март 2024 в 10:30 1274 0

Хана Гутиерез-Рийд в съда

Снимка Getty Images

Хана Гутиерез-Рийд в съда

Оръжейничката на филма "Ръжда" Хана Гутиерес-Рийд поиска ново дело, както и да бъде освободена от затвора, предаде ДПА.

На 7 март американският съд призна Хана Гутиерез-Рийд е призната за виновна за смъртта на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на "Ръжда". Гутиерез-Рийд е отговаряла за оръжията на снимачната площадка и съдебните заседатели стигнаха до заключението, че по нейна вина сред халосните патрони е имало и бойни.

Гутиерез-Рийд е заплашена от затвор до 3 г.

„Г-жа Гутиерес-Рийд поиска от съда да отмени решението си да я признае за виновна, както и да постанови ново съдебно дело. Освен това тя моли да бъде пусната на свобода до приключване на по-нататъшното производство", казват адвокатите Джейсън Боулс и Моника Барерас в депозираната молба.

Съдебните документи вероятно са подадени в същия ден, в който адвокатите на Алек Болдуин подадоха молба за отхвърляне на обвинението за непредумишлено убийство срещу актьора във връзка със същата стрелбата по време на снимките на "Ръжда" през 2021 г. Според неговата защита прокурорите, че са „нарушили почти всички правила от учебниците“ с обвинителния акт.

Сред твърденията е, че щатските прокурори са представили случая „несправедливо“ пред съдебните заседатели. Обвиненията срещу Болдуин бяха отправени отново през януари, съдебното дело е насрочено за месец юли.

Произнасянето на присъдата срещу Гутиерес-Рийд е насрочено за 15 април. За обвинението, по което е призната за виновна, е предвидено максимално наказание от 18 месеца лишаване от свобода и глоба от 5000 щатски долара, отбелязва БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!