Нетипично силно торнадо за Калифорния отнесе покриви и помете коли (снимки и видео)

OFFNews 23 март 2023 в 09:50 1395 0

Снимка Getty Images

Торнадо мина през Монтебело в Южна Калифорния и отнесе покриви и помете автомобили. Обичайно такъв тип вихрушки възникват в долините из централните части на САЩ, съобщи USA Today.

Монтебело се намира на няколко километра от Лос Анджелис, а тази зима бе много тежка за региона. "Торнадото събори покрива на сградата. Изпочупи всички стъкла на колите. Имаше потрошени коли, настъпи хаос", разказа търговец пред местната телевизия KTLA.

Видеокадри показват отломки от покрив около заводски сгради в града с население от над 60 000 души.

Снимки от въздуха дават представа за мащаба на щетите: дупки по покривите, изкривени и спукани канализационни тръби, както и щети по коли.

Междувременно друго торнадо връхлетя град Карпинтерия в окръг Санта Барбара, който се намира на около 150 км от Монтебело. Нанесени са щети на около 25 каравани.

По предварителни оценки скоростта на съпътстващите ветрове е доближила 140 км/ч. "Това е доста силно торнадо за Калифорния, защото засегна обитаема зона, причини видими щети и може би има ранени", написа в Twitter метеорологът Даниъл Суейн.

Вихрушките се появиха в края на силна буря, съпроводена от дъждове и снеговалежи. Тя премина над Калифорния, прекъсна далекопроводи и остави стотици хиляди души без ток.

Утре в много от големите калифорнийски региони се очакват наводнения, а значителна част от окръг Туларе, където се намира националният парк Секвоя, все още е под вода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!