Медведев обяснява с България колко е лошо членството в ЕС

ОFFNews 15 декември 2014 в 12:30 8954 55

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев.
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев.

"Безработицата в България след влизането й в Европейския съюз през 2007 г. за 6 години се е увеличила от 6,9% на 11,8%. Чуждестранните инвестиции са спаднали близо 9 пъти - от 9,051 млрд. евро до 1,092 млрд. евро."

Това заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев пред "Независимая газета", като посъветва Украйна да претегли плюсовете и минусите от влизането в ЕС на страните, които са близко до нейните ниво на развитие и природно-климатични условия.

"Киев трябва да почерпи опит от своите югозападни съседи, които се присъединиха към ЕС. Украйна трябва да оцени какво се е изменило в икономиките им през това време, дали се е увеличил брутният им вътрешен продукт, с колко са се повишили или намалели доходите на домакинствата и какво е състоянието на безработицата. И най-важното - с колко са се увеличили чуждестранните инвестиции или с колко са намалели в следствие на приема на въпросните държави в ЕС", каза той.

В изказване преди няколко дни премиерът заяви, че "историята с "Южен поток" е печална.

"Взаимоизгодният скъп проект, в който участваха 8 страни с огромни преимущества от него, обективно погледнато е замразен, затова решихме да го изоставим. България действа като член на ЕС под натиска както на европейците, така и на американците", коментира Медведев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!